Potpisivanje Ugovora o jamstvu između RH i EBRD i Ugovora o zajmu između EBRD-a i Hrvatskih autocesta d.o.o. za 'Projekt dovršetka koridora Vc'

Slika /slike/vijesti/cesta.jpg

Potpisan Ugovor o jamstvu između RH i EBRD i Ugovora o zajmu između EBRD-a i Hrvatskih autocesta za „Projekt dovršetka koridora Vc"

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar financija Ivan Šuker potpisao je danas u ime Vlade RH s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) Ugovor o Jamstvu kojim se daje jamstvo Ugovoru o zajmu, koji su s EBRD-om potpisale Hrvatske autoceste d.o.o. u iznosu od 60.63 milijuna EUR-a za „Projekt dovršetka koridora Vc".

Koridor Vc je u Strategiji prometnog razvitka Hrvatske označen najvišim prioritetom za budući razvoj cestovne infrastrukture u zemlji. Zajmom EBRD-a planira se završiti hrvatski dio mreže autocesta u dužini od 12,5 km na koridoru Vc, uz sjevernu i južnu granicu s Bosnom i Hercegovinom.

Ukupna vrijednost odobrenih zajmova/ulaganja EBRD-a u Hrvatsku do danas iznosi preko 2,3 milijarde EUR-a za oko 130 projekata, čija ukupna vrijednost prelazi 5,8 milijardi EUR-a.

 



Pisane vijesti