Potpredsjednik Marić predvodi izaslanstvo na godišnjoj skupštini Svjetske banke i MMF-a

Slika /slike/vijesti/novo/IMF-WB (1).jpg

Hrvatsko izaslanstvo u sastavu predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke sudjelovat će na Godišnjoj skupštini Grupacije Svjetske banke (GSB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Washington D.C., od 18. do 20. listopada 2019. Izaslanstvo će predvoditi potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić.

Tijekom održavanja Godišnje skupštine izaslanstvo će održati niz sastanaka s predstavnicima Svjetske banke, kojom će se prilikom potpredsjednik Marić susresti, među ostalima, s potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i Centralnu Aziju Cyrilom Mullerom i s regionalnim direktorom Svjetske banke za EU Arupom Banerjiem, te s izvršnim direktorom Grupacije Svjetske banke Koenom Davidseom. Najavljene teme sastanaka s predstavnicima Svjetske banke uključivat će razgovore o daljnjim aktivnostima na pripremi i odobravanju novih projekta u sklopu Okvira suradnje Svjetske banke s Republikom Hrvatskom za razdoblje fiskalnih godina 2019. - 2024., kao i razgovore o projektima u provedbi.

Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održat će sastanke s predstavnicima MMF-a, i to s direktorom MMF-ovog Sektora za Europu Poulom M. Thomsenom, s izvršnim direktorom u MMF-u Anthonyjem De Lannoyem i zamjenikom izvršnog direktora Richardom Doornboschom, te s voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku Srikantom Seshadrijem. Razgovarat će se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama monetarne i fiskalne politike.

Tijekom boravka u Washingtonu održat će se i sastanci s predstavnicima drugih investitora i banaka.



Pisane vijesti