Potpredsjednik Marić predvodio izaslanstvo na virtualnoj Godišnjoj skupštini Svjetske banke i MMF-a

Slika /slike/vijesti/IMF Logo.jpg
Izaslanstvo Republike Hrvatske, u sastavu predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke, prevođeno potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom financija Zdravkom Marićem, sudjelovalo je na Godišnjoj skupštini Grupacije Svjetske banke (GSB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koja se održala od 12. do 18. listopada 2020. godine virtualnim putem.
 
Tijekom Godišnje skupštine izaslanstvo je održalo niz sastanaka s visokim predstavnicima Svjetske banke: predsjednikom Banke Davidom Malpassom, generalnim direktorom za operacije Axelom van Trotsenburgom, potpredsjednicom za Europu i Centralnu Aziju Annom Bjerde te s regionalnom direktoricom za EU Gallinom Andronovom Vincelette, kao i s izvršnim direktorom Svjetske banke Koenom Davidseom. Na sastancima se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji te o daljnjoj podršci Banke u kontekstu oporavka i ublažavanja posljedica pandemije, u sklopu Okvira suradnje Svjetske banke s Republikom Hrvatskom za razdoblje fiskalnih godina 2019. – 2024.
 
Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održalo je i sastanke s predstavnicima MMF-a, i to s novim direktorom MMF-ovog Sektora za Europu Alfredom Kammerom, izvršnim direktorom u MMF-u Anthonyjem De Lannoyem te s voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku Srikantom Seshadrijem. Razgovaralo se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama monetarne i fiskalne politike.
 
Na marginama Godišnje skupštine održani su i sastanci s predstavnicima drugih globalnih institucija iz sektora financija.


Pisane vijesti