Predstavljen twinning light projekt "Jačanje administrativne sposobnosti za primjenu pravila iz područja vlastitih sredstava Europske unije" (IPA 2007)

Slika /slike/vijesti/meet.jpg

U Ministarstvu financija obilježen je službeni početak IPA 2007 twinning light projekta "Jačanje administrativne sposobnosti za primjenu pravila iz područja vlastitih sredstava Europske unije".

Nazočnima su se uvodnim riječima obratili Stanko Kršlović, ravnatelj Zavoda za makroekonomske analize i planiranje u Ministarstvu financija, kao i Paolo Berizzi, šef Odjela za provedbu projekata 2 - Jačanje institucija, financije, pravosuđe, sloboda, sigurnost i koordinacija twinning projekata Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Michal Rusinski, ministar savjetnik u Veleposlanstvu Republike Poljske.

Projekt su detaljnije predstavili predstavnici twinning partnera, Ministarstva financija Republike Poljske, voditelj projekta s poljske strane Krzysztof Sajdak, zamjenik ravnatelja Odjela za Europsku uniju i Aneta Sukiennik, voditeljica Odsjeka za vlastita sredstva EU u Odjelu za Europsku uniju

Krajnji cilj projekta je uspostava učinkovitog sustava vlastitih sredstava u Hrvatskoj, koji će omogućiti ispravno izračunavanje, prognoziranje, obračunavanje, prikupljanje, plaćanje, kontrolu i izvještavanje o vlastitim sredstvima Europske unije u skladu s pravnom stečevinom EU.

Projekt se sastoji od tri glavne komponente: razvoj zakonodavnog i institucionalnog okvira, definiranje procedura i modela za sustav administriranja vlastitih sredstava Europske unije i razvoj ljudskih potencijala.

Ovaj projekt financira se uz potporu Europske unije iz IPA 2007., vrijednost projekta je 250.000 EUR, a provodit će ga poljsko Ministarstvo financija u suradnji s hrvatskim Ministarstvom financija.

Projekt je od velikog interesa za Hrvatsku u okviru procesa pristupanja Europskoj uniji, odnosno u okviru ispunjavanja obveza iz Poglavlja 33: Financijske i proračunske odredbe.

 



Pisane vijesti