Uputa o procesu prilagodbe poslovnih procesa subjekata opće države za poslovanje u euru

Slika /slike/Ministarstvo_financija_Zagreb.jpg

Ministarstvo financija glavni je koordinator aktivnosti koje se provode u okviru Koordinacijskog odbora za prilagodbu opće države u procesu zamjene hrvatske kune eurom.

Koordinacijski odbor za prilagodbu opće države izradio je dokument Uputa o procesu prilagodbe poslovnih procesa subjekata opće države za poslovanje u euru s ciljem jednoobraznog postupanja subjekata opće države u njihovim aktivnostima i prilagodbama koje ih očekuju u procesu zamjene hrvatske kune eurom kao službenom valutom. Dokument sadrži detaljne informacije o prilagodbama koje očekuju subjekte opće države, o vremenskom okviru uvođenja eura te upućuje na izazove koji se mogu pojaviti u provedbi planiranih mjera.
 
Dokument ne predstavlja službeno tumačenje pravnih odredbi te je podložan promjenama stupanjem na snagu Zakona o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.

Sva pitanja i dodatne informacije o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj, a koja se tiču poslovanja subjekata opće države zaprimaju se na euro2023@mfin.hr

Uputa o procesu prilagodbe poslovnih procesa subjekata opće države za poslovanje u euru

Pisane vijesti