Vlada Saboru uputila paket poreznih zakona

Slika /slike/vijesti/vlada_saboru_uputila_paket_poreznih_zakona_articleimage.jpg

Vlada je Saboru predložila izmjene i dopune Zakona o porezu na dodanu vrijednost, Zakona o porezu na dobit, Zakona o porezu na dohodak i Zakona o doprinosima, s nacrtima konačnih prijedloga zakona. Usvajamo cijeli paket zakona koji su vezani uz proračun koji ćemo donijeti u ponedjeljak, rekao je predsjednik Vlade te dodao da Ministarstvo financija preko vikenda mora uskladiti financije i vidjeti može li se još gdje uštedjeti.

Ministar financija Slavko Linić je kazao kako paketom poreznih zakona Vlada predlaže Saboru način borbe protiv krize u Republici Hrvatskoj te kako je cilj rasteretiti gospodarstvo i očuvati standard građana pogođenih krizom.

Također, Vlada je Saboru uputila izmjene i dopune Zakona o Financijskom inspektoratu, Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, s nacrtima konačnih prijedloga ovih zakona. Raspravljalo se i o Nacrtu prijedloga zakona o Poreznoj upravi, zatim Nacrtu prijedloga zakona o dopuni Stečajnog zakona. Premijer Milanović je rekao da izmjenama stečajnog zakona žele zaštiti najslabije, a radnicima osigurati da im se isplate plaće.

Dokumenti sa 7. sjednice Vlade RH



Pisane vijesti