Zaključna izjava nakon posjeta misije MMF-a Republici Hrvatskoj 2015.

Izaslanstvo Međunarodnog monetarnog fonda boravilo je u Hrvatskoj od 22. travnja do 5. svibnja 2015. godine radi uobičajenih godišnjih konzultacija sa zemljama članicama, u okviru članka IV Statuta MMF-a.

Cilj posjeta bio je pobliže upoznavanje s aktualnim gospodarskim, financijskim i socijalnim prilikama u našoj zemlji i procjenama u pogledu daljnjih kretanja.

Tijekom boravka obavljeni su razgovori u Ministarstvu financija i u Hrvatskoj narodnoj banci i u drugim ministarstvima, kao i u još nekim državnim institucijama, uključujući Hrvatsku banku za obnovu i razvitak, Državni zavod za statistiku, Državnu agenciju za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka te Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga. Izaslanstvo MMF-a sastalo se i s predstavnicima sindikata, poslodavaca, Hrvatske udruge banaka, Ekonomskog instituta i Instituta za javne financije, predstavnicima međunarodnih financijskih institucija u našoj zemlji i drugima. Prema programu izaslanstva MMF-a, obavljeni su i razgovori u Hrvatskom saboru, kao i s predsjednicom Republike Hrvatske.

Zaključna izjava nakon završetka posjeta Misije MMF-a Republici Hrvatskoj 2015.



Pisane vijesti