MINISTAR ŠUKER NA SASTANKU SVJETSKE BANKE I MMF-A U ARMENIJI

Ministar financija Ivan Šuker prevodi hrvatsko izaslanstvo na redovitom godišnjem sastanku nizozemske konstituence Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda koji se održava 17. i 18. lipnja 2006. godine u Yerevanu, Republika Armenija. Ministar Šuker boravit će u Armeniji i na poziv predsjednika Vlade Republike Armenije Andranika Margaryana, ministra financija i gospodarstva Republike Armenije Vardana Khachatryana i glavnog ekonomskog savjetnika predsjednika Republike Armenije Vahrama Nercissiantza.

Uz Nizozemsku i Hrvatsku, članice konstituence su i Armenija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Cipar, Gruzija, Izrael, Makedonija, Moldova, Rumunjska i Ukrajina. Uz ministre financija i guvernere središnjih banaka svih navedenih zemalja sastanku će prisustvovati visoki dužnosnici MMF-a, među kojim glavni direktor MMF-a Rodrigo de Rato, izvršni direktor nizozemske konsituence pri MMF-u Jeroen Kremers i zamjenica direktora europskog odjela MMF-a Susan Schadler, te visoki dužnosnici Svjetske banke potpredsjednik Svjetske banke Danny Leipziger, izvršni direktor nizozemske konsituence pri Svjetskoj banci Jan Willem van der Kaaij i glavni ekonomist za regiju Europa i srednja Azija Svjetske banke Pradeep Mitra.

Tijekom boravka u Armeniji održat će se niz bilateralnih sastanka ministara financija zemalja članica na kojima će se zajednički raspraviti različite teme. Izvršni direktori nizozemskih konstituenci pri Svjetskoj banci i MMF-u članove će izvijestiti o najnovijim događajima u navedenim institucijama s posebnim naglaskom na strategiju daljnjeg djelovanja i pozicioniranja MMF-a. Od ostalih tema raspravljat će se o korištenju domaćih financijskih resursa u fiskalnoj politici, trenutnoj neravnoteži platne bilance nekih od zemalja u tranziciji te o načinima otvaranja novih radnih mjesta.

Uz ministra Šukera, članovi hrvatskog izaslanstva su pomoćnici ministra Ana Hrastović i Zdravko Marić.



Pisane vijesti