MINISTAR ŠUKER S IZVRŠNIM DIREKTOROM INTER-AMERIČKE BANKE ZA RAZVITAK TAKAHASHIJEM

Ministar financija Ivan Šuker sa suradnicima primio je danas izvršnog direktora Inter-američke banke za razvitak (Inter-American Development Bank, IADB) Tsuyoshi Takahashija koji boravi u jednodnevnom posjetu Republici Hrvatskoj. Cilj posjeta je proširiti suradnju između Republike Hrvatske i Inter-američke banke za razvitak te predstaviti mogućnost sudjelovanja hrvatskih gospodarstvenika na natječajima za projekte IADB-a u srednjoj i južnoj Americi.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji RH i IADB-a te mogućnostima daljnje suradnje. Ministar Šuker izrazio je nadu da će ovaj posjet pridonijeti promociji Hrvatske u svijetu i privlačenju stranih ulaganja u našu zemlju, a posebice u turizam, poljoprivredu i brodogradnju.

Uz ministra Šukera, sastanku su bili nazočni i državni tajnik mr. sc. Ante Žigman i pomoćnica ministra Ana Hrastović, a uz gospodina Takahashija, viši savjetnik Kazuki Watanabe. Tijekom boravaka u Zagrebu Takahashi će se sastati i s predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske banke za obnovu i razvoj i Agencije za promicanje izvoza i ulaganja.

Republika Hrvatska postala je članicom IADB-a 16. prosinca 1993. godine temeljem sukcesije kada je Odbor izvršnih direktora IADB-a usvojio Rezoluciju o prihvaćanju članstva Republike Hrvatske. Tsuyoshi Takahashi na Odboru izvršnih direktora Inter-američke banke za razvitak uz Japan, Portugal, Ujedinjenu Kraljevinu Velike Britanije i Sjeverne Irske i Sloveniju, predstavlja i Republiku Hrvatsku.



Pisane vijesti