DRŽAVNI PRORAČUN JE U ZAVRŠNOJ FAZI IZRADE I USKORO BI SE TREBAO NAĆI U VLADINOJ PROCEDURI

Prijedlog državnog proračuna Republike Hrvatske za razdoblje od 2005. do 2007. godine je u završnoj fazi izrade i tek kada bude usvojen na Vladi s njegovim sadržajem bit će upoznata i cjelokupna javnost. Dakle, sve dok traje izrada proračuna ne može se govoriti o njegovu sadržaju i detaljima.

Stoga ne stoje neki medijski natpisi da "Vlada još nije dala socijalnim partnerima na uvid prijedlog državnog proračuna za iduću godinu, ali je to omogućila predstavnicima Svjetske banke u Washingtonu".

Nitko još nije dobio na uvid proračun budući da proces njegove izrade još traje, a sve se odvija sukladno proceduri donošenja državnog proračuna.

Prijedlog državnog proračuna trebao bi se uskoro naći u Vladinoj proceduri.

Upute za izradu državnog proračuna za trogodišnje razdoblje objavljene su na Internet stranici Ministarstva financija - www.mfin.hr , još u srpnju 2004. godine, sa svim smjernicama Vlade RH o makoekonomskoj i fiskalnoj politici za razdoblje 2005. - 2007. godine, metodologijom za izradu državnog proračuna, dokumentacijom i rokovima za implementaciju financijskih i drugih planova te programom za izradu državnog proračuna.



Pisane vijesti