ŠUKER: MINISTARSTVO FINANCIJA JE OBVEZE HZZO-A UPLATILO NA VRIJEME\r\nZAGREB,22. srpnja(Hina)

Ministar financija Ivan Šuker opovrgnuo je danas medijske napise po kojima je njegovo ministarstvo zakasnilo s uplatom 1,78 milijardi kuna na ime naplate dospjelih potraživanja prema HZZO-u i time skrivilo jednodnevni manjak kuna na financijskom tržištu i prisililo banke na premosno zaduživanje na tržištu novca uz visoku kamatu. Ministarstvo je obveznice u Finu u ponedjeljak uplatilo na vrijeme, u 12,41 sati. Fina je novac nekoliko minuta poslije proslijedila Središnjoj depozitarnoj agenciji (SDA), koja bi trebala odgovoriti zašto novac bankama nje prosljeđen na vrijeme, tvrdi Šuker.

"Ako je uočila probleme, ravnateljica Središnje depozitarne agencije
Vesna Živković trebala je o tome obavijestiti ministra, a ne niže činovnike, da bi dan kasnije, čitava priča završila u medijima", ocijenio je Šuker.
Premijer Ivo Sanader dodao je da bi ravnateljica SDA Vesna Živković, koja je u današnjem "Poslovnom dnevniku" ustvrdila da je Ministarstvo uplatu obavilo tek iza 14 sati morala odgovarati za taj propust.
"Nedopustivo je da o problemima nije obaviješten ministar. To je šlamperaj, koji ne može proći bez konzekvenci", rekao je Sanader.



Pisane vijesti