Šuker na sastanku konstituence Svjetske banke i MMF-a u Amsterdamu

Slika /slike/vijesti/MinistarFinancija_DavorSuker.jpg

Hrvatski ministar financija Ivan Šuker susreo se u subotu i petak s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke u Amsterdamu gdje se do nedjelje održava trodnevni sastanak konstituence tih svjetskih novčarskih organizacija.

Šuker, koji predvodi izaslanstvo Hrvatske sastavljeno od predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke, sastao se s Dominique Strauss Kahnom, glavnim direktorom MMF-a, kojega je izvijestio kako je hrvatska Vlada u posljednje četiri godine posvećena provedbi fiskalne prilagodbe kojom je smanjen proračunski deficit sa 6,2 posto BDP-a u 2003. na 2,3 posto BDP-a u 2007., priopćilo je Ministarstvo financija.

Također je rekao kako je Vladina gospodarska politika usmjerena na održanje makroekonomske stabilnosti i gospodarskog rasta uz smanjenje nezaposlenosti te da Vlada nastavlja s provedbom strukturnih mjera s naglaskom na reforme državne uprave, pravosuđa i zdravstva, borbu protiv korupcije, dovršetak privatizacije te restrukturiranje brodogradnje, stoji u priopćenju.

Šuker se susreo i sa Shigeom Katsuom, potpredsjednikom Svjetske banke kao i s Woulterom Bosom, ministrom financija te Hermanom Wijffelsom, izvršnim direktorom Svjetske banke koji je na čelu nizozemske konstituence. S nizozemskim predstavnicima razgovarao je o suradnji Hrvatske i Nizozemske, kaže priopćenje.

Hrvatska, kao član nizozemske konstituence pri Svjetskoj banci i MMF-u je od Nizozemske primila najveći iznos bespovratnih sredstava. U tijeku je provedba dvije darovnice u iznosu od 7,2 milijuna USD. (Hina)



Pisane vijesti