Svečanost zatvaranja Twinning light projekta "Daljnje jačanje i poboljšanje unutarnje financijske kontrole u javnom sektoru u RH"

Slika /slike/vijesti/reviz.jpg

U organizaciji Ministarstva financija i Delegacije Europske unije u RH dana 9. rujna 2010. održana je svečanost zatvaranja Twinning light projekta "Daljnje jačanje i poboljšanje unutarnje financijske kontrole u javnom sektoru u Republici Hrvatskoj" financiranog u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2007.

Cilj ovog projekta s proračunom od 250.000 eura bio je unaprijediti postojeći sustav unutarnje financijske kontrole u javnom sektoru Republike Hrvatske koji se sastoji od financijskog upravljanja i kontrole te unutarnje revizije.

Gospodin Paolo Berizzi, savjetnik, šef Odjela za provedbu projekata u Delegaciji Europske unije u Republici Hrvatskoj pozdravio je sudionike svečanosti.
Rezultate projekta predstavili su gospođa Danijela Stepić, ravnateljica Središnje harmonizacijske jedinice Ministarstva financija i gospodin Joe Dobbin, voditelj projekta iz tvrtke NI-CO iz Sjeverne Irske.

Rezultati projekta su sljedeći:
- Ažuriran je Priručnik za financijsko upravljanje i kontrole u kojem je stavljen naglasak na povezivanje sustava unutarnjih financijskih kontrola i sustava proračuna,
- Izrađen je predložak Programa osiguranja i poboljšanja kvalitete rada unutarnje revizije,
- Ažurirani su upitnici za godišnje izvješćivanje o sustavu unutarnjih financijskih kontrola (sustav PIFC),
- Organizirane su radionice za osobe uključene u financijsko upravljanje i kontrole, te unutarnje revizore, kao i studijski posjet Ujedinjenom Kraljevstvu.

Navedeni rezultati pomoći će kvalitetnijem razvoju sustava unutarnjih financijskih kontrola što će doprinijeti boljem upravljanju proračunskim i drugim sredstvima korisnika proračuna.
Datum i vrijeme: 9. rujna 2010. u 13 sati
Mjesto: Ministarstvo financija, Katančićeva 5, Zagreb,
Velika dvorana

Daljnje informacije: Danijela Stepić (voditelj projekta)
Ministarstvo financija, tel: 01/4585-901

 



Pisane vijesti