Započeli otvoreni postupci javne nabave za usluge savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju Hrvatske poštanske banke d.d. i Croatia osiguranja d.d

Otvoreni postupci javne nabave za usluge savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju HPB-a i CO-a

Započeo novi otvoreni postupak javne nabave za usluge savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju Hrvatske poštanske banke d.d.

U Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske - https://eojn.nn.hr/Oglasnik/ danas, 19. rujna 2012., objavljen je natječaj za izbor savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju Hrvatske poštanske banke d.d. (HPB) koji će biti otvoren do 29. listopada 2012.

Otvoreni postupak javne nabave za izbor savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju Hrvatske poštanske banke d.d. pokrenulo je Ministarstvo financija, a bit će objavljen i u Elektroničkom oglasniku javne nabave EU (TED).

Osnovne zadaće savjetnika su: istražiti potrebu za povećanjem kapitala prema postojećem stanju i predvidivom razvoju za najmanje slijedeće tri godine; procijeniti ukupnu vrijednost HPB-a i vrijednost udjela Republike Hrvatske u kapitalu HPB-a; savjetovanje Ministarstva financija u vezi s privatizacijom, procijeniti tržište i istražiti prednosti javne ponude ili privatnog plasmana, te u slučaju preporuke za privatni plasman imenovanje strateških investitora za kupnju postojećih i eventualno nove emisije dionica te pripremiti Plan privatizacije.

Dokumentacija za nadmetanje zajedno sa Informativnim memorandumom HPB-a objavljena je i na web stranici Ministarstva financija www.mfin.hr

Javno otvaranje ponuda održat će se 29. listopada 2012. u 12:00 sati, a izbor savjetnika očekuje u studenom ove godine.

Dokumenti

 

Započeo otvoreni postupak javne nabave za usluge savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju Croatia osiguranja d.d.

U Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske - https://eojn.nn.hr/Oglasnik/ danas, 19. rujna 2012., objavljen je natječaj za izbor savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju Croatia osiguranja d.d. koji će biti otvoren do 30. listopada 2012.

Otvoreni postupak javne nabave za izbor savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju Croatia osiguranja d.d. pokrenulo je Ministarstvo financija, a bit će objavljen i u Elektroničkom oglasniku javne nabave EU (TED).

Osnovne zadaće savjetnika su: dubinsko snimanje; procjena sadašnje vrijednosti društva; istraživanje potrebe za povećanjem kapitala sukladno postojećem stanju i predvidivom/željenom razvoju za najmanje slijedeće tri godine; razrada financijskih i pravnih modela privatizacije; savjetovanje vezano uz privatizaciju, procjena tržišta i analiza prednosti i nedostataka predloženih modela i načina provođenja privatizacijskog postupka; identifikacija potencijalnih investitora i načina plasmana te priprema Plana privatizacije.

Dokumentacija za nadmetanje zajedno s Informativnim memorandumom Croatia osiguranja d.d. objavljena je i na web stranici Ministarstva financija www.mfin.hr

Javno otvaranje ponuda održat će se 30. listopada 2012. u 12:00 sati, a izbor savjetnika očekuje se u studenom ove godine.

Dokumenti



Pisane vijesti