Hrvatsko izaslanstvo na Proljetnoj skupštini Svjetske banke i MMF-a

Izaslanstvo Republike Hrvatske (RH), u sastavu predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke sudjelovat će na Proljetnoj skupštini Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Washingtonu, Sjedinjene Američke Države, od 11. do 13. travnja 2014. Izaslanstvo Ministarstva financija će predvoditi ministar financija Slavko Linić, a Hrvatske narodne banke guverner Boris Vujčić.

Tijekom održavanja Proljetne skupštine izaslanstvo će održati niz sastanaka s predstavnicima Svjetske banke, kojom će se prilikom ministar Linić susresti, među ostalima, s potpredsjednicom Svjetske banke za Europu i Srednju Aziju Laurom Tuck, s direktoricom Svjetske Banke za Središnju Europu i baltičke zemlje Mamtom Murthi, te s izvršnim direktorom Banke Frankom Heemskerkom. Najavljene teme sastanaka s predstavnicima Svjetske banke uključivat će stanje na postojećim projektima, daljnje aktivnosti na pripremi i odobravanju novih projekata te buduću suradnju Hrvatske s Bankom.

Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održat će i sastanke s predstavnicima MMF-a, i to s direktorom Sektora za Europu MMF-a Rezom Moghadamom, izvršnim direktorom u MMF-u Mennom Snelom i voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku Johannes Wiegandom. Razgovarat će se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama monetarne i fiskalne politike.
Tijekom boravka u Washingtonu održat će se i drugi sastanci, poput sastanka s Keiko Hondom, potpredsjednicom Multilateralne agencije za osiguranje investicija (MIGA) i sastanka s Dimitrisom Tsitsiragosom, potpredsjednikom Međunarodne financijske korporacije (IFC) za Istočnu i Južnu Europu, Centralnu Aziju, Bliski Istok i Sjevernu Afriku.



Pisane vijesti