18. Godišnji sastanak OECD-ove mreže viših proračunskih dužnosnika srednje, istočne i jugoistočne Europe u Zagrebu

  • Slika /slike/Vijesti2023/3dio/23 OECD CEa.jpg
  • Slika
  • Slika

U organizaciji Ministarstva financija i Glavnog tajništva OECD-a u Zagrebu se održava 18. Godišnji sastanak OECD-ove mreže viših proračunskih dužnosnika srednje, istočne i jugoistočne Europe

Godišnji sastanak održava se 5. i 6. prosinca 2023. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Uz predstavnike Ministarstva financija i Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), Godišnjem sastanku prisustvuju predstavnici 22 države iz srednje, istočne i jugoistočne Europe te predstavnici međunarodnih organizacija Međunarodnog monetarnog fonda, Svjetske banke, Instituta za fiskalnu odgovornost i Centra za razvoj financija.
 
Na Godišnjem sastanku raspravlja se o temama iz područja javnih financija s posebnim naglaskom na proračunsko planiranje, fiskalnu održivosti, implementaciju tzv. zelenog proračuna te se razmjenjuju iskustva država srednje, istočne i jugoistočne Europe, OECD-a i ostalih međunarodnih institucija.  
 
Ministarstvo financija RH predstavilo je sustav upravljanja javnim financijama u RH s naglaskom na daljnje reforme i unapređenja u području javnih financija i proračunskih procesa u narednom razdoblju.

Pisane vijesti