Priopćenje

Ministarstvo financija je sukladno odredbama Zakona o proračunu („Narodne novine“, broj 87/08, 136/12 i 15/15) i Pravilnika o proračunskom nadzoru („Narodne novine“, broj 71/13) obavilo proračunski nadzor u Javnoj ustanovi Gradski stanovi Varaždin.

Zapisnik o obavljenom proračunskom nadzoru u Javnoj ustanovi Gradski stanovi Varaždin dostavljen je odgovornoj osobi navedene Ustanove. Na dostavljeni zapisnik u propisanom roku dostavljene su primjedbe koje nisu prihvaćene o čemu je dostavljen odgovor na primjedbe navedenoj Ustanovi. Zapisnik o obavljenom proračunskom nadzoru dostavljen je sukladno navedenim propisima Državnom uredu za reviziju.

Temeljem činjenica utvrđenih nadzorom doneseno je rješenje o povratu sredstava u državni proračun koje će postati izvršno istekom roka u kojem je naložena uplata sredstava u državni proračun i dostavljeno na daljnje postupanje nadležnom Područnom uredu Porezne uprave.

Javna ustanova Gradski stanovi Varaždin ima na raspolaganju zakonom propisane mogućnosti rješavanja nastale situacije, kako bi se navedena sredstva vratila, a to ne bi utjecalo na likvidnost navedene Ustanove, odnosno Grada Varaždina koji solidarno i neograničeno odgovara za obveze Ustanove.



Pisane vijesti