Ministar Marić predvodi izaslanstvo na godišnjoj skupštini EBRD-a

Slika /slike/vijesti/ebrd.jpg

Hrvatsko izaslanstvo u sastavu predstavnika Ministarstva financija, Hrvatske narodne banke i Hrvatske banke za obnovu i razvitak sudjelovat će na Godišnju skupštinu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Sarajevu od 7. do 9. svibnja 2019. Izaslanstvo će predvoditi ministar financija Zdravko Marić.

Tijekom održavanja Godišnje skupštine izaslanstvo će održati niz sastanaka  s managementom EBRD-a od kojih ističemo sastanak s prvim potpredsjednikom EBRD-a Jurgenom Rigterinkom te sastanak s potpredsjednikom EBRD-a za politike i partnerstva Pierrom Heilbronnom. Najavljene teme sastanaka uključivat će razgovore o trenutnoj i budućoj suradnji Republike Hrvatske s EBRD-om, stanje na postojećim projektima te daljnje aktivnosti na pripremi i odobravanju novih projekata. Također će se razgovarati i o predsjedanju Republike Hrvatske Europskim vijećem tijekom prve polovice 2020. godine.

Ministar Marić će također sudjelovati i na panelu kojeg zajednički organiziraju Europska komisija i EBRD a koji će se baviti promoviranjem investicija te poboljšanjem životnog standarda u državama Zapadnog Balkana kroz europske integracije.

Tijekom boravka u Sarajevu održat će se i bilateralni sastanci s predstavnicima drugih investitora i banaka.



Pisane vijesti