Ministar Marić susreo se s ministrom Scholzom tijekom radnog posjeta SR Njemačkoj

Slika /slike/vijesti/Marić_Scholz.jpg

Ministar financija Zdravko Marić zajedno s izaslanstvom boravio je u radnom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj od 5. do 7. svibnja 2019. u Berlinu, gdje se susreo s ministrom financija Savezne Republike Njemačke Olafom Scholzom i njegovim izaslanstvom.

Ministri Marić i Scholz iskazali su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, te je tijekom susreta naglašeno kako je Republika Hrvatska važna članica i partner u Europskoj uniji. Navedeno će posebice doći do izražaja u kontekstu nadolazećeg hrvatskog predsjedanja Vijećem EU u prvoj polovici 2020. godine. Također, daljnji poticaj jačanju suradnje između dvije države predstavlja i činjenica da Njemačka u 2020. godini preuzima predsjedanje Vijećem EU od Hrvatske. Raspravljalo se i o važnoj temi daljnje integracije unutar EU vezane uz proces pridruživanja Hrvatske europodručju. Također, ministar Marić upoznao je njemačkog kolegu o pripremama Hrvatske za nadolazeće predsjedanje Vijećem EU.

Osim navedenog, najavljene su i početne aktivnosti iz nadležnosti Ministarstva financija u okviru Akcijskog plana o pojačanoj suradnji između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke.

Pisane vijesti