MINISTARSTVO FINANCIJA ODBACUJE TVRDNJE VESNE PUSIĆ

Povodom izjave predsjednice Kluba zastupnika HNS-a Vesne Pusić vezane uz usklađivanje zakona s europskom pravnom stečevinom, u kojoj je navela kako Ministarstvo financija kasni u ispunjavanju svojih obveza, molimo Vas da objavite sljedeće:

"Ovim oštro odbacujemo tvrdnje predsjednice Kluba zastupnika HNS-a Vesne Pusić.

Ministarstvo financije je za prvo tromjesečje 2008. godine, prema Planu usklađivanja zakona sa pravnom stečevinom EU, bilo nadležno za šest zakonskih prijedloga. Od njih dva su zakonska prijedloga - o izmjenama i dopunama zakona o upravnim pristojbama i o izmjenama i dopunama Carinskoga zakona, dostavljena u roku u postupak Hrvatskoga sabora.

Ostala četiri zakonska prijedloga - o osiguranju depozita, o kreditnim institucijama i njihovoj reorganizaciji, likvidaciji i stečaju, te o institucijama elektroničkoga novca, prebačena su u treće tromjesečje ove godine. Prvenstveno iz razloga dinamike pregovoračkoga postupka, a na izričit zahtjev pregovaračkoga tima, odnosno pregovarača za to područje i Hrvatske narodne banke, koji su zaduženi za pripremu radnih nacrta ovih zakonskih prijedloga.

Ovim izražavamo i žaljenje što gospođa Vesna Pusić nije provjerila navedene činjenice u Ministarstvu financija."



Pisane vijesti