MINISTAR ŠUKER SASTAO SE S ČLANOM EK I POVJERENIKOM ZA PROŠIRENJE REHNOM

Ministar financija Ivan Šuker te državni tajnici Ivana Maletić i Zdravko Marić, u pratnji veleposlanika i šefa Misije Republike Hrvatske pri Europskim zajednicama NJ.E. Branka Baričevića, sastali su se danas u Vladi RH s članom Europske komisije i povjerenikom za proširenje Ollijem Rehnom i suradnicima.

Na sastanku se razgovaralo o stanju pregovora Hrvatske s Europskom unijom, s naglaskom na korištenje pretpristupnih fondova. Ministar Šuker naglasio je kako je svjestan naših trenutačnih slabosti u smislu administrativnih kapaciteta, ali je kazao kako je napravljen veliki iskorak osnivanjem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata EU, u kojoj je u kratkom vremenu zaposleno dosta novih ljudi. Također, zatražio je pomoć i razumijevanje jer ti ljudi trebaju proći određenu obuku i edukaciju.

Član EK i povjerenik za proširenje Rehn iskazao je zadovoljstvo i nadu da će taj, ali i drugi koraci koje hrvatske vlasti poduzimaju, pridonijeti nastavku uspješno započetog posla. Naglasio je kako je pretpristupna pomoć zajednički posao i da EK želi vidjeti Hrvatsku kako koristi raspoloživa sredstva.

Ministar Šuker kazao je kako je navedena problematika dignuta na najvišu razinu i što se tiče hrvatskih vlasti i predstavnika EK u Hrvatskoj. Istaknuo je kako su sa šefom Delegacije Europske komisije u RH Vincentom Degertom započeti periodični sastanci i još uža suradnja.



Pisane vijesti