MINISTAR ŠUKER PRIMIO PREDSTAVNIKE GENERAL ELECTRICA

Ministar financija Ivan Šuker sastao se danas s Giuseppeom Recchiom, predsjednikom i izvršnim direktorom za Italiju i jugoistočnu Europu američke tvrtke General Electric - GE, koji boravi u dvodnevnom posjetu Zagrebu.

Ministar Šuker upoznao je predstavnike GE-a s gospodarskom situacijom u Hrvatskoj, te mogućnostima poslavanja i ulaganja. Istaknuo je kako Vlada RH posljednjih godina puno ulaže u infrastrukturu i upoznao predstavnike GE-a s aktualnim projektima na tom području.

Gosp. Recchio predstavio je ministru Šukeru raznovrsna područja djelovanja GE-a. Iskazao je zanimanje za mogućnosti poslovanja u Hrvatskoj i infrastrukturne projekte.

General Electric je već dugi niz godina jedna od najvećih i najuspješnijih američkih tvrtki te služi kao uzor i predmet proučavanja poslovnim ljudima u cijelom svijetu. Ta multinacionalna kompanija prisutna je u više od stotinu zemalja i vodeća je na raznim područjima djelatnosti - od izgradnje infrastrukture, transporta, industrijskih proizvoda, proizvoda široke potrošnje, financija i zdravstvene skrbi, do medija i zabave. Ukupni prihod GE-a u 2006. godini iznosio je 163 milijarde dolara, a zapošljava preko 300.000 radnika.

U izaslanstvu GE-a bio je Gaetano Massara, direktor razvoja poslovanja i Thomas Kelsey, savjetnik za trgovinu u veleposlanstvu SAD-a u Hrvatskoj.

Uz ministra Šukera sastanku je nazočio državni tajnik Zdravko Marić.



Pisane vijesti