SEMINAR O FINANCIJSKOJ KONTROLI

Važnost i uspostava unutarnje financijske kontrole u javnom sektoru tema su trodnevnog skupa koji je na Plitičkim jezerima okupio 50-ak predstavnika ministarstava, državnih upravnih organizacija i izvanproračunskih fondova.

Cilj seminara, organiziranog u suradnji s EU putem CARDS projekta, je da se vodeći ljudi u svim ministarstvima i tijelima državne uprave upoznaju s financijskim upravljanjem i kontrolama koje se moraju uspostaviti kako bi postigli da se sredstva kojima se raspolaže koriste na racionalan, ekonomičan i štedljiv način, istaknula je otvarajući seminar pomoćnica ministra Ljerka Linzbauer.

Seminaru prisustvuju predstavnici ministarstava i drugih tijela javnog sektora zaduženi za uspostavu i razvoj sustava financijskog upravljanja i kontrola.

U radu skupa, od 16. do 18. studenoga, sudjelovat će i stručnjaci Projekta CARDS 2004 - "Jačanje struktura unutarnje financijske kontrole u javnom sektoru Republike Hrvatske" koji će pridonijeti pojašnjenju i primjeni najbolje prakse Europske unije.

Za koordinaciju uspostave i razvoja te praćenje provedbe sustava unutarnjeg financijskog upravljanja i kontrole nadležno je Ministarstvo financija - Uprava za harmonizaciju unutarnje revizije i financijske kontrole, odnosno Središnja harmonizacijska jedinica.(Hina)



Pisane vijesti