ODRŽAN SEMINAR O PROGRAMU EUROPSKIH ZAJEDNICA "FISCALIS"

U zajedničkoj organizaciji Europske komisije, Opće uprave za poreze i carine odgovorne za koordinaciju i upravljanje programima europskih zajednica, i Ministarstva financija - Porezne uprave, održan je od 24. do 26. listopada 2007. u Zagrebu seminar za predstavnike poreznih uprava država članica i država kandidatkinja o programima europskih zajednica pod nazivom "Fiscalis". Cilj jačanje suradnje između poreznih uprava država članica, te usavršavanje i razmjena iskustava njihovih službenika.

Seminar je otvorio ravnatelj Porezne uprave mr.sc. Ivica Mladineo koji je pozdravio sve prisutne i izrazio zadovoljstvo što se jedan tako važan europski seminar održava u Hrvatskoj.

Na seminaru je sudjelovalo 64 sudionika, a to su bili prisutni predstavnici Europske komisije, Opće uprave za poreze i carine - koordinacija i upravljanje programima europskih zajednica te predstavnici poreznih uprava država članica i država kandidatkinja (Turska i Hrvatska), ukupno.

Seminar je organiziran u svrhu upoznavanje zemalja članica sa ciljevima novog programa „Fiscalis 2013", koji se nastavlja na program Fiscalis 2003-2007. Na seminaru se raspravljalo o aktivnostima budućeg programa, o financiranju programa i ulozi nacionalnih koordinatora.

Voditelji seminara bili su Josif Dascalu, načelnik Opće uprave za poreze i carine - Jedinica za koordinaciju i upravljanje programima europskih zajednica i Dubravka Sekulić Grgić, načelnica u Poreznoj upravi, Služba za europske integracije i međunarodnu suradnju.

Po završetku seminara predstavnik Europske komisije Josif Dascalu zahvalio je hrvatskim domaćinima na izvrsnoj organizaciji seminara, a svima zajedno na uspješno obavljenom poslu.

Organizacija Fiscalis seminara predstavlja dio aktivnosti Porezne uprave u okviru cjelokupnih priprema za pristupanje punopravnom članstvu Europskoj uniji.



Pisane vijesti