MINISTAR ŠUKER PRIMIO DRŽAVNOG TAJNIKA AUSTRIJSKOG MINISTARSTVA FINANCIJA MATZNETTERA

Ministar financija Ivan Šuker primio je danas državnog tajnika Ministarstva financija Republike Austrije Dr. Christopha Matznettera sa suradnicima, koji borave u Hrvatskoj povodom današnje svečanosti zatvaranja projekta o potpori Carinskoj upravi na području trošarina.

Obje strane složile su se kako je s današnjom svečanosti okončan veliki zajednički posao između ministarstava i carina dviju zemalja, koji uvelike pridonosi razvoju hrvatske carine i može biti podlogom za buduću suradnju.

Ministar Šuker kazao je kako su uspješno otvoreni pregovori na području carina s Europskom unijom i istaknuo kako je cilj Hrvatske članstvo u EU. Također, upoznao je austrijsku stranu s makroekonomskim pokazateljima Hrvatske koji ukazuju na ubrzani gospodarski rast, smanjenje nezaposlenosti i deficita, te s našim poreznim sustavom.

"Ovogodišnje dobro punjenje proračuna i porast prihoda od oko 14 posto na međgodišnjoj razini, međuostalim znači da su država i poduzetnici iskoristili pogodnosti stabilnosti poreznog sustava, koji nismo mijenjali u protekle četiri godine", istaknuo je ministar Šuker. Dodao je kako povećanje prihoda uz postojeću stopu rasta ukazuje na zahvaćanje u sivu ekonomiju.

Austrijski državni tajnik Matznetter čestitao je na stanju u hrvatskom gospodarstu i smanjenju deficita, ta kazao da zna kako to nije lako postići.



Pisane vijesti