MINISTAR ŠUKER PRIMIO IZASLANSTVO SULTANATA OMAN

Ministar financija Ivan Šuker primio je danas izaslanstvo Sultanata Oman predvođeno podtajnikom Ministarstva vanjskih poslova Sayyid Badr bin Hamed bin Hamoudom, koje boravi u posjetu Republici Hrvatskoj.

Na sastanku se razgovaralo o gospodarskim odnosima između Sultanata Oman i Republike Hrvatske, te mogućnostima njihova unapređenja.

Ministar Šuker kazao je kako se nada da će i ovaj sastanak pridonijeti poboljšanju gospodarske suradnje između dviju zemalja, za što postoje velike mogućnosti. Istaknuo je kako su ciljevi Hrvatske članstvo u Europskoj unji i NATO-u. Također, upoznao je izaslanstvo Sultanata Oman s makroekonomskim pokazateljima Hrvatske istaknuvši kako je to zemlja sa snažnim i ubrzanim gospodarskim rastom koja je, prema ocjenama nekih međunarodnih financijskih institucija, među zemljama koje najsnažnije provode reforme.

Ministar Šuker istaknuo je važnost potpisivanja Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između dviju zemalja za daljnje poboljšanje gospodarske suradnje.

Upoznao je omansko izaslanstvo s našom snažnom naftnom, građevinskom, drvnom i prehrambenom industrijom, te cestogradnjom, turističkim sektorom i proizvodnjom medicinske opreme gdje ima puno prostora za suradnju.

Izaslanstvo Sultanata Oman pokazalo je zanimanje za unapređenje suradnje u navedenim sektorima i ulaganje u hrvatski turizam, te uputilo poziv ministru Šukeru da posjeti Oman.



Pisane vijesti