MINISTARSTVO FINANCIJA VODI RAČUNA O BUDUĆNOSTI BRODOGRADILIŠTA "VIKTOR LENCA" I NJEGOVIH ZAPOSLENIKA

Ministar financija Ivan Šuker sa suradnicima sastao se danas sa predstavnicima sindikata prisutnim u remontnom brodogradilištu "Viktor Lenac" d.d. u stečaju.

Na sastanku se raspravljalo o prijedlogu stečajnog plana, a postignuta je suglasnost da je taj plan ono što jamči budućnost i opstojnost "Viktora Lenca" i svih zaposlenih. S osnovnim ciljem naglaska na socijalnom aspektu i zadržavanju istog broja zaposlenih u sljedećih pet godina. Također, na sastanku su dogovoreni svi daljnji koraci u provođenju stečajnog plana "Viktora Lenca" kojega podržavaju i Ministarstvo financija i sindikati.

Ministarstvo financija i Vlada Republike Hrvatske prije svega vode računa o zaštiti i održavanju djelatnosti remontnog brodogradilišta, očuvanju svih radnih mjesta i modernizaciji tog brodogradilišta, osiguravanju egzistencije zaposlenih i njihovih obitelji, te očuvanju poslova koje obavljaju mnogobrojni kooperanti iz cijele Hrvatske. Prioriteti su budućnost brodogradilišta, bolje poslovanje i povećanje obima djelatnosti.

Ispred sindikata na sastanku su sudjelovali predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Ana Knežević, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske, Ivo Marjanović, pravni savjetnik Hrvatske udruge sindikata, Miroslav Brzica, član odbora vjerovnika i povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske, Damir Bačinoviće i njegov zamjenik Božo Balen.



Pisane vijesti