POTPISAN SPORAZUM O TEHNIČKOM PARTNERSTVU SA GLAVNOM UPRAVOM ZA JAVNO RAČUNOVODSTVO REPUBLIKE FRANCUSKE

U Parizu je danas potpisan Sporazum o tehničkom partnerstvu između Ministarstva financija Republike Hrvatske i Glavne uprave za javno računovodstvo Republike Francuske. Ispred Ministarstva financija sporazum je potpisao državni tajnik mr. sc. Ante Žigman.

Glavna Uprava za javno računovodstvo Republike Francuske i Državna riznica hrvatskog Ministarstva financija, započele su 2004. seriju bilateralnih kontakata s ciljem uspostavljanja i promicanja razmjene znanja i iskustava na području javnih financija.

Proces pristupanja Europskoj uniji znatno je povećao važnost ove suradnje. On zahtijeva da se u financijskim, proračunskim te računovodstvenim tijekovima, identificiraju potrebe i omoguće unapređenja koja će jamčiti optimalnu integraciju pravne stečevine u sektoru financija.

Potpisivanjem ovog sporazuma Glavna Uprava za javno računovodstvo Republike Francuske i hrvatsko Ministarstvo financija žele istaknuti važnost koju pridaju međusobnoj razmjeni iskustava između svojih uprava. Cilj sporazuma je približno utvrditi teme koje će se obrađivati tijekom razmjena kao i načine njihove provedbe kako bi se postigli željeni rezultati.

Potpisivanju sporazuma s hrvatske strane nazočili su Glavna državna rizničarka Vesna Orlandini i pomoćnica ministra Ivana Maletić.



Pisane vijesti