MINISTAR ŠUKER U OSLU SUDJELOVAO NA OKRUGLOM STOLU "MOGUĆNOSTI ULAGANJA U REPUBLIKU HRVATSKU"

Na poziv norveškog Ministarstva trgovine i industrije, ministar financija Ivan Šuker, sa suradnicima, sudjelovao je danas, drugog dana službenog posjeta Kraljevini Norveškoj, na Okruglom stolu o mogućnostima ulaganja u Republiku Hrvatsku. Nastojeći približiti hrvatsko tržište norveškim investitorima, ministar Šuker je istaknuo velike napore koje Hrvatska ulaže u poboljšanje ulagačke klime, a što je jedan od važnih elemenata za produbljivanje hrvatsko-norveških gospodarskih odnosa.

Tijekom uvodnog izlaganja, ministar Šuker posebno je naglasio razvoj Hrvatske kao gospodarstva temeljenog na znanju, te istaknuo kontinuirano provođenje ekonomske politike usmjerene na dva ključna strateška cilja: postizanje dugoročno održivih visokih stopa gospodarskog rasta i održavanje makroekonomske stabilnosti.

Okrugli stol i izlaganja popraćena su velikim zanimanjem norveških investitora. S norveške strane, okruglom stolu bili su nazočni predstavnici norveške kompanije TBN, Udruge norveških brodara, Norveške razvojne banke, Nordijske investicijske banke, predstavnici turističkog sektora te voditelji raznih investicijskih fondova i poslovnih banaka.

Ministar Šuker se zahvalio norveškoj strani na organizaciji Okruglog stola, te istaknuo uvjerenje da će se u idućem razdoblju otvarati nove mogućnosti gospodarske suradnje između Hrvatske i Norveške. Na kraju izlaganja, ministar Šuker pozvao je norveške kompanije da dođu u Hrvatsku.

Uz ministra Šukera, na okruglom stolu su sudjelovali i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvoj Anton Kovačev, predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Grga Ivezić te pomoćnici ministra financija Ana Hrastović i Zdravko Marić.



Pisane vijesti