MINISTAR ŠUKER SUSREO SE S NORVEŠKOM MINISTRICOM FINANCIJA

Ministar financija Ivan Šuker susreo se danas s ministricom financija Kraljevine Norveške Kristinom Halvorsen. Tijekom sastanka, koji je prošao u pozitivnom ozračju, ministar Šuker detaljno je upoznao ministricu Halvorsen s hrvatskim poreznim sustavom, procesom privatizacije te makroekonomskim pokazateljima.

Ministar Šuker je istaknuo kako je u posljednje dvije godine Vlada RH provela snažnu fiskalnu prilagodbu kojom je smanjen fiskalni deficit s 6,2% BDP-a u 2003. na 4,1% BDP-a u 2005. godini.

U ovoj godini očekuje se deficit od 3% BDP-a, a daljnja fiskalna konsolidacija dovest će do daljnjeg smanjenja deficita opće države, što će se očitovati i u stabiliziranju javnog duga.

Ministrica Halvorsen posebno je iskazala zanimanje za stanje gospodarstva u svim dijelovima Hrvatske, sustav obrazovanja te stanje na hrvatskom tržištu rada.

Na iskazani interes ministrice Halvorsen za proces privatizacije, ministar Šuker je istaknuo kako će nastavak tog procesa omogućiti i veći priljev izravnih inozemnih ulaganja, te izrazio nadu da će se nakon sutrašnjeg Okruglog stola o mogućnostima ulaganja u RH povećati i zanimanje norveških investitora za ulaganje u Hrvatsku.

Uz ministra Šukera, sastanku su prisustvovali ravnatelj Porezne uprave Ivica Mladineo, te pomoćnici ministra financija Ana Hrastović i Zdravko Marić.



Pisane vijesti