NA SJEDNICI NIZOZEMSKE KONSTITUENCE HRVATSKA POHVALJENA ZA POSTIGNUTI NAPREDAK

U okviru aktivnosti koje prethode plenarnom zasjedanju godišnje skupštine Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda 16. rujna 2006. u Singapuru je održana sjednica Nizozemske konstituence, kojoj pripada i Republika Hrvatska, pod predsjedanjem nizozemskog ministra financija Gerrita Zalma. Predsjedavajući, nizozemski ministar financija Zalm, čestitao je trima najuspješnijim državama na postignutom napretku i to Gruziji, Bugarskoj i Hrvatskoj.

Hrvatsko izaslanstvo predvođeno ministrom financija Ivanom Šukerom sudjeluje od 17. do 21. rujna 2006. u Singapuru na Godišnjoj skupštini Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Uz ministra Šukera i njegove suradnike iz Ministarstva financija, delegaciji se pridružio zamjenik guvernera Hrvatske narodne banke Boris Vujčić sa suradnicima te predstavnici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Tijekom boravka u Singapuru, hrvatska delegacija će se sastati s visokim predstavnicima Svjetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda, te brojnim poslovnim i investicijskim bankama.



Pisane vijesti