MINISTAR ŠUKER SE SASTAO S DRŽAVNIM MINISTROM ZA GOSPODARSTVO I GLAVNIM TURSKIM PREGOVARAČEM U PREGOVORIMA S EU BABACANOM

Ministar financija Ivan Šuker sastao se danas s državnim ministrom za gospodarstvo i glavnim pregovaračem u pristupnim pregovorima Republike Turske Europskoj uniji Ali Babacanom, koji predvodi tursko izaslanstvo u radnom posjetu RH.

Tijekom sastanka razgovaralo se o tijeku pregovaračkih procesa dviju zemalja s EU. Također, razmatrale su se mogućnosti poboljšanja sadašnje dobre gospodarske suradnje između dviju zemalja, od trgovinske razmjene do mogućnosti ulaganja turskih investitora u RH.

Zajednički je cilj dviju zemalja, istaknuto je, što prije završitit pregovore i postati članicama EU. Ministar Šuker upoznao je tursko izaslanstvo s dobrim makroekonomskim pokazateljima i stanjem u hrvatskom gospodarstvu.

Turski ministar gospodarstva i glavni pregovarač s EU Babacan, kazao je među ostalim, kako postoji zanimanje turskih ulagača za investiranje u RH. Ministru Šukeru uputio je poziv da posjeti Tursku.

S hrvatske strane sastanku su nazočili mr.sc. Ante Žigman, državni tajnik u Ministarstvu financija, te pomoćnici ministra Ana Hrastović i Zdravko Marić.



Pisane vijesti