Hrvatsko izaslanstvo sudjeluje na Godišnjoj skupštini Svjetske banke i MMF-a

Slika /slike/Vijesti2022/IMG-20221015-WA0006zamjena.jpg

Izaslanstvo Republike Hrvatske, predvođeno ministrom financija Markom Primorcem, u sastavu predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke, sudjelovat će na Godišnjoj skupštini Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koja će se održati od 10. do 16. listopada 2022. godine.

Tijekom Godišnje skupštine izaslanstvo će održati sastanke s visokim predstavnicima Svjetske banke, posebice potpredsjednicom za Europu i Centralnu Aziju Annom Bjerde te s izvršnim direktorom Svjetske banke Koenom Davidseom. Na sastancima se planira razgovarati o projektima u provedbi i dosadašnjoj suradnji, te budućim aktivnostima u sklopu postojeće strategije suradnje. Također će se razgovarati o podršci Banke reformskim naporima Vlade RH i provedbi Plana oporavka kao ključnog prioriteta, te o inicijativama Banke.
 
Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održat će i sastanke s predstavnicima MMF-a, i to s direktorom Sektora za Europu Alfredom Kammerom, s izvršnim direktorom u MMF-u Paulom Hilbersom te s voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku Srikantom Seshadrijem. Planira se razgovarati o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama monetarne i fiskalne politike.
 
Na sastancima će se razmatrati trenutna globalna situacija i ekonomski izazovi i odgovori na iste.
 
Dogovoren je sastanak s delegacijom Kneževine Andore i potpisivanje Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.
 
Tijekom boravka u Washingtonu delegacija će sudjelovati na sastanku konstituence Svjetske banke i MMF-a, a održat će se sastanci i s predstavnicima drugih međunarodnih financijskih institucija i banaka.


Pisane vijesti