Hrvatsko izaslanstvo sudjeluje na Proljetnoj skupštini Grupacije Svjetske banke i MMF-a

Slika /slike/Vijesti2024/2dio/spring-meetings-banner.jpg

Izaslanstvo Republike Hrvatske predvođeno ministrom financija Markom Primorcem, u sastavu predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke, sudjelovat će na Proljetnoj skupštini Grupacije Svjetske banke i MMF, koja se održava od 15. do 20. travnja 2024.  u Washingtonu.

Tijekom Proljetne skupštine izaslanstvo će održati sastanke s visokim predstavnicima Svjetske banke, posebice s potpredsjednicom za Europu i središnju Aziju  Antonellom Bassani, direktoricom Svjetske banke za Europsku uniju za Europu i središnju Aziju Marinom Wes i s novim izvršnim direktorom Svjetske banke Eugeneom Rhuggenaathom. Na sastancima se planira razgovarati o dosadašnjoj suradnji i o budućim aktivnostima Svjetske banke u Hrvatskoj. 
 
Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održat će sastanke s predstavnicima MMF-a, i to s direktorom Sektora za Europu Alfredom Kammerom, izvršnim direktorom u MMF-u Paulom Hilbersom i s voditeljicom misije MMF-a za Hrvatsku Yan Sun. Planira se razgovarati o makroekonomskoj situaciji te mjerama monetarne i fiskalne politike.
 
Na sastancima će se razmijeniti mišljenja o aktualnoj geopolitičkoj situaciji, posljedičnim globalnim ekonomskim izazovima i odgovorima na iste, te o ambicioznim planovima zelene i digitalne tranzicije.
 
Izaslanstvo Ministarstva financija održat će sastanke s investitorima, a sudjelovat će i na Forumu „Financiranje za razvoj“ Gospodarskog i socijalnog vijeća Ujedinjenih naroda (UN Econimic and Social Council - ECOSOC) u New Yorku.
 


Pisane vijesti