Hrvatskoj nagrada za najuspješnijeg europskog reformatora

Slika /slike/vijesti/mf284_NYSE.jpg

Hrvatskoj će u srijedu, 4. lipnja 2008., na Njujorškoj burzi (NYSE) biti uručena nagrada za najuspješnijeg europskog reformatora u 2007. koju dodjeljuje Svjetska banka. U ime Republike Hrvatske nagradu će preuzeti ministar financija Ivan Šuker.

Svjetska banka je u svom izvješću Doing Business 2008 Hrvatsku proglasila prvim najuspješnijim reformatorom u Europi i drugim najuspješnijim reformatorom na svijetu.

Izvješće obuhvaća ukupno 178 zemalja koje rangira prema kvaliteti njihovih zakona i propisa o poslovanju, te prema kvaliteti njihova provođenja. Na seminaru i svečanosti dodjele nagrada u New Yorku bit će predstavljena postignuća 10 najuspješnijih svjetskih reformatorskih vlada u 2007. godini, a najuspješniji reformatori bit će inaugurirani u prestižni Klub reformatora. Osim što je riječ o zaista velikom priznanju Vladi Republike Hrvatske i reformama koje ona provodi, taj će događaj biti prilika Hrvatskoj za predstavljanje na Njujorškoj burzi brojnim investitorima i vodećim svjetskim kompanijama.

Događaj, koji se održava drugu godinu za redom, sponzoriraju Svjetska banka, Međunarodna financijska korporacija (IFC), USAID, tvrtke General Electric i JP Morgan, NYSE, Američko vijeće za narodno poslovanje (USCIB) i Trgovinsko udruženje za tržišta u nastajanju (EMTA).

Hrvatsko izaslanstvo čine Ivan Šuker, ministar financija, Zdravko Marić, državni tajnik Ministarstva financija, Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericsonn Nikola Tesla d.d. i Ante Todorić, izvršni potpredsjednik Agrokora za poslovnu grupu maloprodaja.



Pisane vijesti