Ministar Šuker razgovarao s glavnim ravnateljem Glavne uprave za proširenje EU Leighom

Slika /slike/vijesti/mf411_080529.jpg

Ministar financija Ivan Šuker razgovarao je danas s glavnim ravnateljem Glavne uprave za proširenje Europske unije Michaelom Leighom o makroekonomskoj situaciji u zemlji, ciljevima Vlade RH na prilagodbi gospodarstva EU standardima, te sustavu provedbe predpristupnih programa pomoći i pregovorima s EU.

Predpristupni programi su važan dio pripreme Hrvatske u procesu pregovora i pristupanja u EU, te za korištenje budućih europskih fondova sa znatno većim sredstvima kada postane zemlja članica. Ministar Šuker upoznao je gosp. Leigha s napretkom koji je Hrvatska napravila u sustavu provedbe pretpristupnih programa.

Posebno je istaknuo kako je s radom počela Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, te zapošljavanje, edukaciju i treninge ljudi koji rade na programima i projektima EU na čemu se intenzivno radi.

Na sastanku su s hrvatske strane prisustvovali državna tajnica u Ministarstvu financija Ivana Maletić i ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Marija Tufekčić, a sa strane EU šef Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degert, iz Glavne uprave za proširenje Allan Jones i savjetnik Oskar Benedikt.



Pisane vijesti