Ministar Marić primio u radni posjet federalnog ministra financija Republike Austrije Lögera

Slika /slike/vijesti/IMG-20190425-WA0005.jpg

Ministar financija Zdravko Marić primio je u radni posjet federalnog ministra financija Republike Austrije Hartwiga Lögera.

Tijekom posjeta, ministri Marić i Löger iskazali su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom dviju zemalja i ministarstava, te je naglašena namjera jačanja daljnje suradnje.

Ministri su se dotaknuli i tema vezanih uz Europsku uniju, osobito Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), i dosadašnje rasprave o daljnjem produbljivanju ekonomske i monetarne unije, dovršetku bankovne unije i unije tržišta kapitala. Naglašena je važnost promicanja reformskih procesa i konvergencije među državama članicama s ciljem jačanja ekonomske i monetarne unije i daljnje integracije na razini EU.

Ministri Marić i Löger dotaknuli su se i trendova u gospodarstvu s naglaskom na fiskalnu politiku i njene učinke, te s tim u vezi i namjeru Republike Hrvatske za ulaskom u Europski tečajni mehanizam (ERM II).

Na kraju je ministar Marić, slijedom iskazanog interesa, upoznao ministra Lögera s pripremama vezanim za predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem EU u prvoj polovici 2020. godine.



Pisane vijesti