Ministar Marić susreo se sa zamjenikom predsjedatelja Vijeća ministara i ministrom financija i trezora BiH Bevandom

Slika /slike/vijesti/Sastanak Marić - Bevanda (2).jpg

Ministar financija Zdravko Marić susreo se danas u Sarajevu s Vjekoslavom Bevandom, zamjenikom predsjedatelja Vijeća ministara i ministrom financija i trezora Bosne i Hercegovine, s kojim je na marginama Godišnje skupštine Europske banke za obnovu i razvoj razgovarao o aktualnim gospodarskim temama te stvaranju uvjeta za bolje poslovanje gospodarstvenika.

Ministri su iskazali zadovoljstvo kontinuiranom suradnjom Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine u području javnih financija, a u svjetlu središnje teme Godišnje skupštine - Povezivanje gospodarstava za jači rast - složili su se da susjedne zemlje trebaju pružati podršku jedna drugoj i djelovati u cilju zbližavanja gospodarstvenika te unapređenja poslovne suradnje.

Dodatno, iz perspektive Republike Hrvatske kao zemlje članice EU, ministar Marić informirao je o iskustvima u provedbi ključnih reformi, kao najučinkovitijeg načina za stvaranje okruženja za privlačenje investicija i ostvarenje održivog gospodarskog rasta te je istaknuo izazove s kojima se danas susreću države članice EU. Također je naglasio da će Republika Hrvatska nastaviti snažno podupirati europski put Bosne i Hercegovine.

Pisane vijesti