Ministar Primorac primio talijanskog ministra financija Giorgettia

Slika /slike/Vijesti2023/2dio/MP230703.jpg

Ministar financija dr.sc. Marko Primorac primio je u radni posjet talijanskog ministra financija Giancarla Giorgettia.

Delegacija sastavljena od visokih predstavnika talijanskog Ministarstva financija i Veleposlanstva Talijanske Republike, predvođena ministrom financija Giorgettiem službeno je posjetila Hrvatsku. 
 
Susret ministara održan je s ciljem razmjene mišljenja o aktualnim temama te su tom prilikom raspravljene mogućnosti daljnjeg intenziviranja bilateralne suradnje. Hrvatska i Italija ostvaruju izvrsne odnose te održavaju snažne gospodarske veze dugi niz godina koje u posljednjem razdoblju bilježe dodatan uzlet uspostavljanjem mehanizma međuvladine suradnje. S tim u vezi poseban fokus stavljen je na jačanje međusobnih odnosa u području gospodarstva, energetike, okoliša, infrastrukture i prometa. Ministar Primorac i ministar Giorgetti u razgovoru su se posebno osvrnuli na mjere u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te rasprave u dijelu nadležnosti Vijeća za ekonomske i financijske poslove vezano za reformu  EU okvira za ekonomsko upravljanje. Također razmijenili su mišljenja o aktualnoj makroekonomskoj situaciji. 
 
Ministar Giorgetti čestitao je na svim dosadašnjim uspješnim reformskim procesima koje je Republika Hrvatska provela, posebice od početka ove godine, te su obje strane izrazile daljnju potporu za jačanje međudržavnih odnosa.

Pisane vijesti