Ministar Primorac sastao se s predsjednicom EBRD-a Renaud-Basso

Slika /slike/Vijesti2023/2dio/unnamed (67).jpg

Ministar financija dr. sc. Marko Primorac sastao se danas u Zagrebu s predsjednicom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odile Renaud-Basso.
 
 

Tijekom sastanka ministar Primorac i predsjednica EBRD-a Renaud-Basso razgovarali su o aktualnostima vezanima uz EBRD. Predsjednica EBRD-a, izvijestila je ministra o aktivnostima Banke u Ukrajini te se zahvalila na podršci koju je Hrvatska, uz ostale članice Banke, pružila EBRD-u u provedbi istih.
 
Ministar Primorac upoznao je predsjednicu Renaud-Basso s makroekonomskom situacijom u Hrvatskoj, očekivanjima i prognozama, a osvrnuo se i na ispunjavanje ciljeva iz Nacionalnog plana otpornosti i oporavka kroz koji su već pokrenute značajne reforme i ulaganja u gotovo svim područjima politike.
 
Ministar Primorac i predsjednica EBRD-a Renaud-Basso također su razgovarali i o aktivnostima EBRD-a u Republici Hrvatskoj kao i budućoj suradnji. Oboje su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, koja je rezultirala s preko 4,4 milijardi eura EBRD-ovog ulaganja u Hrvatsku od 1994. godine i to većinom u razvoj privatnog sektora, te novom Strategijom EBRD-a za  Hrvatsku za razdbolje 2023.-2028. koju je usvojila Vlada Republike Hrvatske.
 


Pisane vijesti