Ministar Primorac primio u nastupni posjet veleposlanicu SAD-a Rayes

Slika /slike/Vijesti2024/MF240206.jpg

Ministar financija Marko Primorac primio je danas u nastupni posjet veleposlanicu Sjedinjenih Američkih Država Nathalie Rayes i tom joj je prilikom zaželio dobrodošlicu i uspjeh tijekom mandata.

Gospođa Rayes je ministra informirala o aktualnostima i prioritetima svoje diplomatske misije te o važnim područjima interesa, uključujući bilateralnu suradnju, regionalne inicijative i zajedničke ciljeve koje želi postići tijekom svoga mandata.
 
U okviru tradicionalno prijateljskih i partnerskih odnosa Republike Hrvatske i SAD-a, ministar Primorac je izrazio zadovoljstvo zbog prilike za razmjenu informacija te istaknuo važnost dijaloga i suradnje, potvrđujući obostranu posvećenost jačanju kvalitetnih odnosa. Upoznao je veleposlanicu Rayes s ključnim makroekonomskim pokazateljima, trenutnim reformama i položajem Hrvatske na regionalnoj i globalnoj gospodarskoj sceni. Posebno je istaknuo važnost suradnje i podrške između dviju zemalja, te je istaknuo napore Hrvatske u osiguranju sigurnog investicijskog okruženja.
 
Tijekom sastanka, veleposlanicu Rayes je posebno zanimao napredak u donošenju zakona za uspostavu nacionalnog okvira za provjeru izravnih stranih ulaganja. Ministar Primorac je naglasio da je to pitanje od ključne važnosti za zaštitu ulaganja i daljnje poticanje investicija, te je informirao veleposlanicu o značajnom napretku koji je ostvaren u izradi zakonskog prijedloga. Naglasio je da je usvajanje ovog zakona prioritet Hrvatske radi postizanja sigurnog investicijskog okruženja i privlačenja stranih ulaganja u hrvatsko gospodarstvo, te istaknuo predanost hrvatskih stručnjaka na dovršenju ovoga procesa.
 
U kontekstu vanjskopolitičkih ciljeva Hrvatske, ministar Primorac je iznio napredak u postizanju strateških ciljeva u procesu pristupanja članstvu u OECD. Istaknuo je važnost članstva u ovoj prestižnoj organizaciji i naglasio da je Hrvatska posvećena ispunjavanju svih preduvjeta i standarda potrebnih za pristupanje.
 
Ministar Primorac i veleposlanica Rayes izrazili su svoju posvećenost jačanju bilateralnih odnosa i suradnji na ostvarenju zajedničkih ciljeva, uključujući planiranje projekata i aktivnosti od obostranog interesa.

Pisane vijesti