Ministar Primorac primio u nastupni posjet nizozemsku veleposlanicu van Baak

  • Slika /slike/Vijesti2024/NL240208a.jpg
  • Slika

Ministar financija Marko Primorac primio je danas u nastupni posjet veleposlanicu Kraljevine Nizozemske Charlotte van Baak.

Tom prigodom, izrazio je iskrenu dobrodošlicu veleposlanici i poželio joj ugodan boravak u Hrvatskoj tijekom njenog mandata.

Već dugi niz godina, Hrvatska i Nizozemska uspješno surađuju u različitim financijskim područjima, a posebice u poreznim i carinskim pitanjima. Kroz organizaciju niza radionica i seminara u okviru Memoranduma o suradnji između dviju zemalja, Nizozemska je pružila značajan doprinos obrazovanju i usavršavanju naših stručnjaka. Odnosi između ministarstava financija Hrvatske i Nizozemske ocijenjeni su kao izuzetno kvalitetni, što dodatno potvrđuje i visoka razina suradnje na razini Europske unije.

Tijekom sastanka, ministar Primorac je veleposlanici van Baak predstavio ključne gospodarske teme, ističući kvalitetnu provedbu reformi i potencijale za daljnji razvoj s ciljem stvaranja konkurentnog i atraktivnog okruženja za investicije. Predstavljena je i analiza makroekonomskih pokazatelja, uz naglasak na podršku Hrvatske reformama fiskalnih pravila na europskoj razini.

Ministar Primorac istaknuo je procjene pozitivnog gospodarskog rasta u narednom razdoblju, te povijesno visok kreditni rejting Hrvatske, koji pruža brojne mogućnosti za intenziviranje ulaganja. Veleposlanica van Baak je naglasila svoju namjeru za daljnjim razvojem i jačanjem odnosa, te istaknula čvrstu podršku u svim budućim inicijativama.

Na kraju, ministar i veleposlanica izrazili su zajedničku želju za nastavkom i daljnjim razvojem tradicionalno prijateljskih i kvalitetnih odnosa između dviju zemalja.

Pisane vijesti