Ministar Primorac s novom regionalnom direktoricom Svjetske banke Wes o budućim aktivnostima

Slika /slike/Vijesti2023/ECOFIN23-07.jpg

Ministar financija Marko Primorac sastao se danas s novom regionalnom direktoricom Svjetske banke za Europsku uniju Marinom Wes.

Tijekom sastanka ministar Primorac i regionalna direktorica Wes iskazali su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Hrvatske i Svjetske banke, te razgovarali o budućim aktivnostima u sklopu postojećeg Okvira suradnje, a posebice podršci reformskim naporima Vlade i provedbi Plana oporavka i otpornosti kao ključnog prioriteta. 
 
Postojeći program Svjetske banke u Hrvatskoj usmjeren je na obnovu nakon potresa i jačanje pripravnosti javnog zdravstva, podršku poduzećima u osiguranju likvidnosti, pravosuđe, inovacije, poslovno okruženje, zemljišnoknjižni sustav, obrazovanje, znanost i tehnologiju. Također, Svjetska banka pruža značajnu podršku u vidu  tehničke pomoći i savjetodavnih usluga u raznim područjima.
 
Suradnja Hrvatske sa Svjetskom bankom započela je 1993. godine. Od tada pa do danas, ova međunarodna financijska institucija pružila je putem zajmova podršku za javni sektor vrijednu oko 3,83 milijardi eura, te putem darovnica u vrijednosti oko 64,03 milijuna eura.

Pisane vijesti