Misija Međunarodnog monetarnog fonda u Hrvatskoj

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju je predvodio g. Nikolay Gueorguiev, voditelj misije MMF-a za Republiku Hrvatsku, boravila je u Zagrebu, u razdoblju od 20. do 25. veljače 2013., u sklopu svog redovitog posjeta.

Održan je niz sastanaka predstavnika MMF-a s predstavnicima Hrvatske narodne banke i Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva financija, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva zdravlja, predstavništava Svjetske banke i Europske unije, Ekonomskog instituta i Instituta za javne financije te nekoliko banaka, kao i s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca i sindikata.

Cilj Misije je bio ažuriranje uvida i procjene kretanja u gospodarstvu te fiskalnom i financijskom sustavu kao i napredovanju strukturnih reformi u Republici Hrvatskoj. Misija je razmatrala rezultate ekonomske i fiskalne politike u prošloj godini te analizirala mjere predložene za naredno razdoblje u svjetlu aktualnih gospodarskih kretanja. Slijedom toga, na održanim sastancima raspravljalo se o temama iz područja fiskalnog, monetarnog, realnog, vanjskog i financijskog sektora. Na temelju održanih sastanaka predstavnici MMF-a sastavili su svoju Zaključnu izjavu.



Pisane vijesti