Održan sastanak s predstavnicima MMF-a

  • Slika /slike/Vijesti2024/3 dio/WhatsApp Slika 2024-04-19 u 21.09.01_a1de5ff4.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar financija Marko Primorac sastao se u Washingtonu s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), uključujući izvršnog direktora Paula Hilbersa, direktora MMF-ovog Sektora za Europu Alfreda Kammera i voditeljicu misije MMF-a za Hrvatsku Yan Sun, povodom sudjelovanja na Proljetnoj skupštini Svjetske banke i MMF-a.

Tijekom sastanka detaljno je razmotrena makroekonomska situaciju u Hrvatskoj, s fokusom na mjere monetarne i fiskalne politike.
 
Predstavnici MMF-a pohvalili su izvrsne gospodarske rezultate Vlade, istaknuvši uspješnu provedbu reformi, posebice u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Raspravljalo se o trenutnim izazovima s naglaskom na odgovor fiskalne politike na inflatorne pritiske. Istaknuta je važnost održivih javnih financija, te usklađenosti fiskalne i monetarne politike u suzbijanju kontinuirano visoke stope inflacije.
 
Ministar Primorac izrazio je predanost Vlade očuvanju stabilnosti i jačanju ekonomske održivosti, te je istaknuo spremnost za daljnju suradnju s MMF-om u postizanju tih ciljeva. Ovakvi susreti predstavljaju važnu platformu za dijalog i zajedničko djelovanje u postizanju makroekonomske stabilnosti i održivog razvoja.
 


Pisane vijesti