Održana svečana dodjela certifikata budućim trenerima iz područja EU fondova i strateškog planiranja proračuna

Slika /slike/vijesti/rez.jpg

Svečana dodjela certifikata budućim trenerima iz područja fondova Europske unije i strateškog planiranja proračuna, koji su uspješno završili programe stručnog osposobljavanja vezanim uz financijsko upravljanje i kontrolu fondova EU i strateško planiranje proračuna, održana je danas u Ministarstvu financija.

Certifikate je dobilo 48 državnih službenika koji su prošli edukaciju iz područja financijskog upravljanja i kontrole europskih fondova i 14 državnih službenika koji su prošli edukaciju iz područja strateškog planiranja proračuna.

Navedeni programi osposobljavanja provedeni su u sklopu projekata koje financira Danska bilateralna pomoć a provodi British Council.

Certifikate je dodijelila državna tajnica u Ministarstvu financija gospođa Ivana Maletić i veleposlanik Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, gospodin Bo Eric Weber.

Dodjeli sa nazočili i gospodin Michael Kummel, viši savjetnik za provođenje projekata pri Ministarstvu vanjskih poslova Kraljevine Danske, gospodin Les Dangerfield, direktor British Councila, gospođa Mirna Santro, voditeljica projekta sa strane British Councila te dva koordinatora projektnih aktivnosti, gospodin Karlo Čulo i Boris Bjedov.

U sklopu projekta Jačanje kapaciteta u sustavu upravljanja i provedbe EU programa - financijsko upravljanje i kontrola razvijeno je 13 modula kojih su autori službenici iz različitih državnih institucija (Ministarstvo financija, SAFU, SDURF). Nakon izrade materijala, uslijedili su programi osposobljavanja za predavače iz pojedinih modula tijekom kojih je osposobljeno 48 predavača.
Od sredine listopada ove godine kreću edukcije za ostale državne službenike, koji su uključeni u rad na EU fondovima / programima, u organizaciji Središnje agencije za financiranje i ugovaranje - SAFU.

Glavni cilj drugog projekta Potpora Ministarstvu financija RH u implementaciji novog Zakona o proračunu - financijsko planiranje 2010., bio je pružiti pomoć u razvoju mjera za uspješno provođenje odredbi novog Zakona o proračunu. Projekt je razvio opsežan i sistematičan sustav osposobljavanja za strateško planiranje za razdoblje od 3 godine, s cjelovitim kurikulumom, silabusom i materijalima. Osposobljeno je 14 predavača koji nastavljaju provođenje edukacija u svim ministarstvima u Republici Hrvatskoj.



Pisane vijesti