Početak pregovora o Ugovoru o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s Australijom

Slika /slike/Vijesti2024/IMG_0675.jpg

Ministar financija Marko Primorac sastao se danas s veleposlanikom Australije Richardom Rodgersom vezano za početak pregovora o potpisivanju Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Republike Hrvatske i Australije.

Potpisivanje Ugovora donijelo bi brojne porezne olakšice za građane Hrvatske i Australije, te olakšalo poslovanje poduzećima i unaprijedilo gospodarsku suradnju dviju zemalja. Također, potpisivanje Ugovora, doprinijelo bi stvaranju konkurentnog i atraktivnog okruženja za investicije i značajno povećalo vanjskotrgovinsku razmjenu.
 
Ministar Primorac istaknuo je procjene pozitivnog gospodarskog rasta Hrvatske u narednom razdoblju i povijesno visok kreditni rejting. Predstavio je veleposlaniku Rodgersu makroekonomske pokazatelje i detalje o procesu pristupanja Hrvatske OECD-u. Osvrnuo se i na izvrsne bilateralne odnose između ministarstava financija Hrvatske i Australije, unatoč velikoj zemljopisnoj udaljenosti. Već dugi niz godina, Hrvatska i Australija uspješno surađuju u područjima oporezivanja i sprječavanja pranja novca.
 
Ministar Primorac i veleposlanik Rodgers izrazili su želju za nastavkom i daljnjim razvojem tradicionalno dobrih prijateljskih odnosa između dviju zemalja. Obje strane izrazile su spremnost i dobru volju da se proces pregovora i potpisivanja Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja završi u najkraćem mogućem roku.
 


Pisane vijesti