Potpisan ugovor o financijskoj suradnji između hrvatske i njemačke vlade

Slika /slike/vijesti/njem.jpg

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar financija gospodin Ivan Šuker i veleposlanik Vlade Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj dr. Bernd Fischer, potpisali su danas u Ministarstvu financija Ugovor o financijskoj suradnji.

Vlada SR Njemačke temeljem ovog Ugovora odobrava Vladi Republike Hrvatske povoljan zajam u sklopu javne suradnje na području razvitka, do iznosa od 18.000.000. EUR-a, sa sniženom kamatnom stopom, u svrhu financiranja treće faze projekta vodoopskrbe i zbrinjavanja otpadnih voda u Hrvatskoj.

Konkretni uvjeti zajma bit će utvrđeni pojedinačnim ugovorom o zajmu, kojeg je predviđeno da na osnovu ovog okvirnog Ugovora, sklopi HBOR s njemačkom razvojnom bankom KfW iz Frankfurta na Majni. Prve dvije faze navedenog projekta financirane su ranije odobrenim zajmovima iz sredstava Pakta o stabilnosti i njemačkih proračunskih sredstava.

Zajam koji se ovim Ugovorom stavlja na raspolaganje Republici Hrvatskoj, doprinijet će postizanju europskih standarda u javnoj vodoopskrbi i odvodnji te pročišćavanju otpadnih voda, što je ujedno i jedan od hrvatskih strateških prioriteta.



Pisane vijesti