Potpisani ugovori s Adrisom o prodaji dijela vlasničkog udjela Republike Hrvatske u Croatia Osiguranju

Slika /slike/vijesti/140306c.jpg

Nakon što je Vlada Republike Hrvatske na jučerašnjoj sjednici prihvatila nacrte transakcijske dokumentacije i izvješće o vođenim pregovorima sa Adris grupom d.d., danas su  u  Ministarstvu financija potpisani Ugovor o kupoprodaji dionica u trgovačkom društvu Croatia osiguranje d.d. i Dioničarski ugovor koji se odnosi na trgovačko društvo Croatia osiguranje d.d.

Ugovore su potpisali ministar financija, Slavko Linić u ime Vlade Republike Hrvatske i gospodin Ante Vlahović, predsjednik uprave Adris grupe d.d.

"Ovim potpisivanjem privodimo kraju postupak prodaje dijela vlasničkog udjela države u Croatia osiguranju koji je trajao godinu i pol dana i dobivamo partnera, koji svojom obvezujućom ponudom i poslovnim planovima predstavlja jamca Vladi Republike Hrvatske ali i Croatia osiguranju i njegovim  zaposlenicima da će Croatia osiguranje postati regionalni lider, što je zajednički cilj obiju strana."  - izjavio je ministar Linić nakon potpisivanja i u ime Vlade i svoje osobno ime čestitao Adris grupi i svim članovima tima koji su sudjelovali u postupku privatizacije.

"Pridružujem se čestitkama ministra Linića i izražavam zadovoljstvo da je postupak uspješno dovršen. Adris grupi je cilj da Croatia osiguranje postane regionalni lider. Ovo je veliki posao za Adris grupu i hrvatsko gospodarstvo. Svjesni smo da nas čeka posao restrukturiranja te  rasta i razvoja C.O. grupacije" zaključio je gospodin Vlahović.

Galerija



Pisane vijesti