Potpredsjednik Europske komisije Valdis Dombrovskis dolazi u radni posjet Hrvatskoj 29. i 30. listopada 2018. godine

Potpredsjednik Europske komisije za euro i socijalni dijalog g. Valdis Dombrovskis boravit će u radnom posjetu u Republici Hrvatskoj 29. i 30. listopada 2018. godine.
 
Tijekom posjeta sastat će se s predsjednicom Republike gđom Kolindom Grabar Kitarović i predsjednikom Vlade Republike Hrvatske g. Andrejem Plenkovićem kao i s  potpredsjednikom Vlade g. Tomislavom Tolušićem i ministrom financija g. Zdravkom Marićem.

Nadalje, potpredsjednik Dombrovskis sastat će se i s članovima saborskog Odbora za europske poslove, Odbora za financije i državni proračun, Odbora za gospodarstvo te Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo.

Prvi dan svog posjeta potpredsjednik Dombrovskis zajedno s ministrom Marićem održat će dijalog s građanima na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu tijekom kojeg će odgovarati na izravna pitanja građana o euru, europskom proračunu i ostalim temama iz svog djelokruga rada. Dijalog će se održati u prostorijama knjižnice s početkom u 14.00 sati, a susret je otvoren za javnost i medije.

Dijalozi s građanima neposredan su oblik razgovora građana s Europskom komisijom o širokom rasponu europskih tema i dio su stalnog procesa dvosmjerne komunikacije kojim se Komisija obraća građanima u svim državama članicama EU-a. Dijalozi s građanima održavaju se diljem Europe od 2013. godine, pobuđuju veliko zanimanje građana i vrlo su posjećeni. Isto tako, iskustvo je pokazalo da su ti razgovori zanimljivi i medijima, s obzirom na to da iz prve ruke imaju priliku doznati što građane zanima. Samo prošle godine održano je 316 dijaloga s građanima u kojima su diljem Europske unije sudjelovali glavni direktori, voditelji predstavništava Komisije, povjerenici, potpredsjednici te predsjednik Komisije.  Događaj će se moći pratiti online, a pitanja postavljati putem Twittera uz oznaku #EUdialogues.

Drugi dan posjeta potpredsjednik će održati govor na konferenciji „Zagreb – financijsko središte: ususret euru“ koju organizira Poslovni dnevnik.

Pozivamo predstavnike medija da poprate sve događaje te da se za dodatne informacije jave na adresu e-pošte: Rima Jjoujou.



Pisane vijesti